manikyyri.jpg

Manikyyri on yksinkertaisin ja nopein tapa saada kauniit, huolitellut kädet ja kynnet.

Näin manikyyri salongissa toteutetaan:
Oikeaoppinen manikyyri alkaa kynsilakan poistolla jonka jälkeen kynnet leikataan ja viilataan haluttuun pituuteen.
Tämän jälkeen kynnen pinta tasoitetaan ja kiillotetaan siihen erikseen tarkoitetulla pehmeällä viilalla. Toimenpide auttaa kynsilakkaa asettumaan tasaisemmin ja näin ollen tekee lakkauksesta  huolitellumman näköisen.
Sen jälkeen kädet, kynnet ja kynsinauhat kuoritaan ja kynsille levitetään kynsinauhavesi jonka tarkoituksena on hoitaa sekä pehmittää kynsinauhat.
Seuraavaksi kynsinauhat painellaan manikyyritikulla hellävaraisesti taaksepäin, saaden ne näin näyttämään kauniilta ja siisteiltä.
Käsille ja kynsille levitetään hoitava öljy tai voide ja tehdään rentouttava hieronta.

Ranskalaisessa lakkauksessa kynsien kärjet maalataan valkoisiksi ja muu osa kynnestä on mahdollisimman luonnollisen näköinen eli ns. nude värjätty.  Ranskalainen lakkaus on hillityn tyylikäs ja sopii asuun kuin asuun. Ranskalaisesta lakkauksesta manikyyrin yhteydessä veloitetaan lisämaksu, sillä se on vaativampi tehdä ja vie enemmän aikaa.
Manikyyrin kesto on noin puolesta tunnista puoleentoista tuntiin. Niin sanottujen pikamanikyyrien kesto on 30 minuuttia ja hinta 25 euroa. Perusteellisen manikyyrin tekoon vierähtää yleensä vähintään tunti ja hinta on 55 euroa.